Adresa: str. Mihai Viteazu, nr. 50, Comuna Groși, 437165

Tel.: 0262-258.685 Fax: 0262-258.804 Email: contact@primariagrosi.ro

Concert simfonic de Crăciun, în Baia Mare

09 October 2018

Prin prezentul mesaj, facem cunoscut cetățenilor comunei Groși faptul că în data de 18 decembrie 2018, ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare, va avea loc un concert simfonic de Crăciun, pregătit de Orchestra Filarmonică din Viena, filarmonică în care interpretează la oboi un groșean, Vasile Marian.


Vasile Marian 

Oboist la Orchestra Filarmonică din Viena, născut în anul 1958, la Groși. A absolvit liceul de muzică din Baia Mare, secția clarinet și oboi. Între 1977-1979 a fost membru al Ansamblului „Maramureșul” din Baia Mare. Din 1980 a studiat la academia de muzică ”Carl Maria vonWeber” din Dresda, oboi principal, cu profesorii Wolfgang Bemmannși Buckhardt Glaetzner. Încă din timpul studiilor a lucrat ca oboist principal activ la diferite orchestre.

După finalizarea cu succes a studiilor, a concertat cu Filarmonica din Dresda și cu grupul „Virtuosi Saxoniae” din Dresda sub conducerea lui Ludwig Guttler. Ca membru al Ansamblului „Musica Viva” (dir. Prof. Udo Zimmermann) a venit în contact cu multă muzică contemporană. Din 1988, Vasile Marian trăiește în Austria, la Viena. Aici are o bogată activitate ca muzician de cameră și orchestral, solist. Participă la numeroase premiere ale Filarmonicii din Viena, realizează multe înregistrări pe CD-uri, participă la emisiuni de radio și televiziune. Este, deasemenea un dedicat profesor al „Conservatorului Schubert” din Viena.

A participat la festivaluri și concerte sub bagheta unor dirijori renumiți. A făcut numeroase turnee în Spania, Italia, Anglia, Germania, Rusia, Japonia, Statele Unite, etc. Vasile Marian abordează un repertoriu larg, de la baroc la muzică contemporană.

Biletele se pot procura și on-line, la adresa https://www.iabilet.ro/bilete-vienna-classic-christmas-turneu-baia-mare-34937/