Adresa: str. Mihai Viteazu, nr. 50, Comuna Groși, 437165

Tel.: 0262-258.685 Fax: 0262-258.804 Email: contact@primariagrosi.ro

Felicitări! - Acțiune voluntariat Ocoliș

25 March 2019

FELICITĂRI

Întâmplare fericită despre un fenomen nefericit...

De ani de zile ne-am obișnuit ca frumusețea primăverii să fie umbrită de „urmele civilizației umane”, reprezentată de concetățenii noștri care aruncă gunoaiele la întâmplare, pe unde apucă. Astfel pe marginile drumurilor dintre localități, peisajul arată dezolant după topirea zăpezii: pungi de plastic, sticle, diverse ambalaje, pet-uri, etc. La o privire mai atentă, putem constata că avem de-a face cu ambalajele unor produse ieftine care, odată ajunse în mâinile unor cetățeni, îi transformă pe aceștia în ”oameni ieftini” încât au ajuns să le arunce de pe geamul mașinilor cu care se deplasează.

Trebuie să recunoaștem că, împotriva acestui fenomen, consolidat de generații în ignoranță și prostie, nu prea sunt leacuri miraculoase. Poate doar puterea exemplului și educația!

Întâmplarea fericită la care facem referire este aceea prin care, un cetățean al comunei Groși cu domiciliul în localitatea Ocoliș, doamna Raluca Ardelean, a luat inițiativa de a organiza o acțiune de voluntariat prin care să se ecologizeze traseului de drum comunal Ocoliș- Chechiș, punând la dispoziție saci menajeri și mănuși de protecție. Astfel, acțiunea ce a avut loc sâmbătă, 23 martie 2019 între orele 9,00 -10:30, a numărat patru persoane, care au umplut 6 saci de dimensiuni mari cu deșeuri menajere aruncate de-a lungul acestui traseu. Fotografiile sunt concludente...

Felicităm așadar inițiativa doamnei Raluca Ardelean precum și răspunsul pozitiv la acest apel de voluntariat din partea doamnei Raluca Mureșan și domnului Andrei Zlampareț, toți locuitori ai Comunei Groși.

Fie ca acest gest să nu treacă neobservat și să producă efecte reale de civilitate!

Conducerea executivă a Primăriei Groși


Galerie Foto