Adresa: str. Mihai Viteazu, nr. 50, Comuna Groși, 437165

Tel.: 0262-258.685 Fax: 0262-258.804 Email: contact@primariagrosi.ro

In memoriam! - Dumitru Fărcaș

10 August 2018

In memoriam!

Ieri, 9 august 2018, s-a întors în pământul natal genialul taragotist Dumitru Fărcaș. Pământul care ni l-a dăruit l-a luat înapoi, lăsând Groșiul mai sărac cu un om, dar mai bogat cu un univers artistic. Groșiul rămâne o bună bucată de vreme în haine de doliu și cu conștiința trează că suntem obligați moral să-i păstrăm memoria cât trăim noi, copii noștri și urmașii urmașilor lor. Cum? Prin comportament, prin atitudine, prin dragoste față de tradiție, de autentic, de pământ și țară! Această obligație este și o misiune!
Primăria Groși, ca instituție implicată în organizarea ceremonialului funebru, aduce mulțumiri tuturor celor care au fost prezenți la momentul ultimului omagiu, de la distinsele personalități publice, până la românii veniți din întreaga țară.
Ne simțim obligați să aducem mulțumiri familiei maestrului Dumitru Fărcaș, doamnei Elena Fărcaș, doamnei Andreea Fărcaș, pentru răbdarea avută cu cei implicați în organizare, clujenilor care ne-au onorat cu prezența, printre care primarul orașului Emil Boc, distinșilor oameni de cultură clujeni și transilvăneni. Deosebite mulțumiri adresăm groșenilor naturalizați în Cluj, artiștii Ioan Berci, Dan Gâdea și Dorel Rohian, care au realizat un moment liric de înaltă solemnitate și valoare artistică.
Mulțumiri deosebite adresăm instituțiilor implicate, Consiliul Județean prin președintele Gabriel Zetea, vicepreședintele Doru Dăncuș și consilierul județean Anton Rohian, Ansamblului Național ”Transilvania” prin doamna director Iuliana Dăncuș, și tuturor reprezentanților acestora de la consilierii județeni până la artiștii prezenți.
De asemenea aducem mulțumiri reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române reprezentată la cel mai înalt nivel, prin ÎPS Andreicuț - Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, PS Iustin – Episcopul Maramureșului și Sătmarului, celorlalte înalte fețe bisericești prezente, subliniind implicarea directă a preoților localnici Virgil Jicărean și Claudiu Pop.
Mulțumiri speciale adresăm instituțiilor de forță ale României, Armatei Române, forțelor de ordine și poliției pentru implicarea în buna organizare, cu deosebire pentru momentele de cea mai înaltă solemnitate acordate în onoarea celui care a fost Dumitru Fărcaș.
Mulțumim echipei de groșeni care au sprijinit nemijlocit organizarea tristului eveniment, echipei coordonate de Dan Zoicaș, pompierilor voluntari și tuturor celor care au dat o mână de ajutor.
Nu în ultimul rând mulțumim tuturor groșenilor care l-au însoțit pe ultimul drum pe Dumitru Fărcaș revenit acasă, cu deosebire celor care l-au omagiat prin prezența în costum tradițional din Groși, ca semn de respect pentru marele păstrător de tezaur cultural românesc.
Dacă am uitat să mulțumim, în mod deosebit, cuiva, ne cerem iertare, așteptând critici și sugestii.
Adio maestre, ne va fi din ce în ce mai dor de dumneavoastră!

Conducerea primăriei Groși

Galerie foto